Căutare:
Tel-verde : 0 800 8 700 700

Întrebări frecvente - Întrebări tratament

1. Ce sunt drogurile?
Drogurile reprezintă substanţe, legale sau ilegale, al căror consum (din motive medicale sau din alte motive) pot determina modificări de percepţie, a stării de spirit, conştiinţă şi comportament şi apariţia dependenţei fizice/psihice.

2. Ce este dependenţa?
Dependenţa este un fenomen caracterizat prin nevoia constantă de a continua utilizarea drogului, ignorând consecinţele negative apărute în plan psihic şi fizic.

3. Cum mă pot lăsa de droguri?
Centrele care oferă tratament consumatorilor de droguri au o echipă formată din profesionişti specializaţi în domeniul medical, psihologic, social ce vin în sprijinul tău în vederea tratării dependenţei fizice/ psihice prin intervenţii specifice medicale, creşterea motivaţiei pentru schimbare, prevenirea recăderilor, reabilitare şi reinserţie.

4. Cum pot beneficia de tratament?
În vederea accesării serviciilor de tratament pentru consumatorii de droguri trebuie contactat Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, în zona căruia ai domiciliul, în vederea realizării unei evaluări medicale, psihologice şi sociale necesară identificării tipului de serviciu (detox, substituţie, centru postcură) de care ai nevoie.

5. Ce sunt etnobotanicele?
Produsele denumite generic "etnobotanice" conţin substanţe sau amestecuri de substanţe chimice, sintetizate în laboratoare, ce produc efecte fiziologice şi psihologice asemănătoare drogurilor de risc/mare risc. Aceste substanţe se încadrează în categoria "designer drugs" - droguri de sinteză - termen folosit pentru a descrie substanţe ce sunt create pentru a ocoli legislaţia în vigoare, de obicei prin modificarea structurii moleculare a drogurilor deja existente sau găsirea de noi droguri cu structuri chimice complet diferite ce produc efecte similare cu drogurile ilegale recreaţionale.

Inapoi la pagina principală

Ştiri

SPECIALIŞTII DIRECŢIEI GENERALE DE POLIŢIE A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, FORMAŢI ÎN DOMENIUL DROGURILOR

Având în vedere Dispoziţia conducerii M.A.I. cu privire la accentuarea şi intensificarea activităţilor de pevenire în domeniul drogurilor la nivelul unităţilor şcolare, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a derulat, în perioada 16-17 septembrie a.c., o activitate de formare în domeniul drogurilor destinată specialiştilor din cadrul  Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – DGPMB Bucureşti.


18 septembrie 2019

continuare


MĂSURI PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ȘI REDUCEREA RISCURILOR ASOCIATE CONSUMULUI DE DROGURI ÎN PERIOADA SEZONULUI ESTIVAL 2019

Având în vedere dinamica fenomenului consumului şi traficului ilicit de droguri, mai ales în ceea ce priveşte consumul experimental în rândul tinerilor români şi străini [...]


1 iulie 2019

continuare


Campanii de prevenire

#potaltfel”, o campanie naţională de prevenire a consumului de canabis